Nytt avtal med ny städfirma

Vi har ny tecknat nytt avtal med en ny städfirma, HEBE STäd och Fastighetsservice AB,  from 2016-07-10.

Vi tar tacksamt emot feedback på hur ni tycker det blir och om ni upplever någon skillnad.

Skälet till bytet beror på bristande kvalitet samt förmånligare pris.

 

Ny styrelse sedan maj 2016

Nu har vi nya styrelserepresentanter i föreningens styrelse sedan maj 2016.

Vi hoppas på ett bra 2016 med många spännande projekt och utmaningar framöver.

Tveka inte att höra av er till oss – då vi alla skall värna om denna underbara fastighet.

Trevlig sommar !

/styrelsen

 

Nyhetsbrev från styrelsen, Brf David Bagare, augusti, 2013

Hej alla medlemmar,

Vi hoppas att ni alla har haft en jätte bra sommar!

Här kommer lite information inför hösten/vintern.

Vi i den nya styrelsen vill även ta tillfället i akt och presentera oss. Så ni vet vem ni kan kontakta om ni har några frågor, synpunkter eller förslag.

För tillfället jobbar vi hårt med att sätta oss in hur vårt hus och alla system fungerar.

Låssystemet (Aptus)

Vi har identifierat att vi måste se över vår säkerhet i huset. Låssystemet måste uppdateras och till detta behöver vi er hjälp.

Steg 1 – vi ber er fylla i den bifogade blanketten med uppdatering om vilka telefon nummer ni vill ha för att öppna porten. Lämnas vänligen in senast den 15 september till John Sjölund i A huset.

Steg 2 -de nya brickorna kommer att läggas i ert brevinkast sista veckan i september. Informera oss hur många brickor ni behöver samt ett personnamn till varje bricka. Alla kontaktuppgifter i registret kommer att uppdateras och stämmas av.

Steg 3 – alla gamla brickor och gamla nummer som vi inte blivit informerade om, kommer att stängas av Oktober 1.

Vi vill genomföra den här förändringen så snart som möjligt då många har flyttat från föreningen det senaste året och ingen ordentlig utrensning har gjorts. Vi ber därför att ni returnerar blanketterna senast söndagen den 15 september.

Ekonomi

Förändringar och renovering av fastigheten m.m. kostar pengar, en av våra högsta prioriteringar är att se över vår ekonomi. Efter genomgång kommer vi få en klarare bild av vad vi kan renovera (fasad, innergård m.m.) och i vilken takt.

Vi ska också forma en idégrupp för vår innergård. Är du intresserad av att sitta med i den så hör av dig till styrelsen.

Övrigt

Vi kommer att fortsätta med installationen av fiber till alla lägenheter under hösten.

Vi kommer även att byta ut Com Hem som leverantör av TV i samband med detta. Styrelsen återkommer med information om när och hur installationen kommer att ske.

Arbetet med försäljningen av råvinden fortsätter.  Då det har kommit in nya ägare till en av lägenheterna under råvinden har denna process försenats lite.

Som ni säkert är medvetna om så har vi problem med hissen i A-huset och styrelsen har en löpande diskussion med leverantören Otis om detta. Om hissen inte fungerar eller om det är andra problem med den så ber vi er kontakta Otis direkt på det servicenummer som är angivet i hissen. För att vi ska ha möjlighet att bevaka hur ofta det är problem med hissen och vilken typ av problem det gäller så ber vi att ni även mailar eller sms:ar mig Petra Boumedienne så att jag kan följa upp detta petraboumedienne@gmail.com  / 070-356 99 95.

Vi har fortfarande stora problem med att det lämnas grovsopor i hästgången trots tydliga skyltar som anger att detta inte är tillåtet.  Styrelsen ber er naturligtvis att även fortsättningsvis respektera att inga grovsopor får placeras i hästgången. Blir det ingen förbättring är vi tvungna att se över kostnaden för att hålla detta utrymme snyggt och det kan komma att påverka avgiften.

Det har även under perioder sett skräpigt ut i hästgången på grund av att kärlen inte blivit tömda i tid. Vi har pratat med företaget som hämtar upp återvinningen och de ber om ursäkt och hänvisar till att det under perioder är mycket svårt att komma in på gatan. Meddela mig, Petra även här så vi kan kontakta företaget och be dem försöka igen.

Från och till har vi problem med klotter på vår fastighet. Om vi låter klotter sitta kvar har det en tendens att sprida sig snabbt, så låt någon i styrelsen därför snabbt få reda på om ni ser något sådant på huset så ser vi till att det blir borttaget omedelbart.

Vi vill även be alla boende att tydligt märka upp sina cyklar i cykelförrådet senast den 1 oktober med namn och lägenhetsnummer. Cyklar som inte är märkta efter det kommer skänkas bort. Detta för att vi under vårens städdag såg att det finns en del cyklar från utflyttade medlemmar kvar.

Skulle det uppstå något problem i huset eller om ni har några frågor och/eller funderingar ska ni alltid använda vår styrelsemail (styrelsen@brf-davidbagare.se) och inte boende mailen. Alternativt kan ni alltid ringa oss direkt.

Styrelsen har konstituerat sig enligt följande:

  • John Sjölund 26a, Ordförande                    076-16 98 582
  • Svante Horn 26a, Ekonomiansvarig                        070-16 09 555
  • Petra Boumedienne 26a, projektansvarig 070-356 99 95
  • Sofia Ståby 26b, suppleant                          070-969 89 25

Vi är en liten styrelse med många uppgifter, är det något du vill hjälpa till med så hör gärna av dig till oss. Vi tar tacksamt emot hjälp där det är möjligt!

Vi önskar er alla en riktigt skön höst, och har ni några som helst frågor så tveka inte att

höra av er till oss!

Med vänliga hälsningar

Styrelsen/ Petra Boumedienne